Binnendeuren op uw smaak

Binnendeuren zijn er in talloze varianten. Qua kwaliteit en qua vorm. We kunnen ze volledig aanpassen aan uw budget. Maar vooral ook aan de sfeer van uw huis. Van moderne strakke deuren tot klassieke paneeldeuren.

Verschil opdekdeur en stompe deur

Bedenk voor het kopen van een deur, of je een stomp- of opdekdeur nodig hebt. Stompe deuren vallen volledig in het kozijn en hang je af aan de scharnieren. Een stompe deur heeft geen draairichting. Opdekdeuren hebben een opdekrand en vallen daarom gedeeltelijk op het kozijn. Je hebt bij een opdekdeur daarom wel te maken met een draairichting. Een groot voordeel van opdekdeuren is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn.

Binnendeuren met glas

Glasopeningen in een deur kunnen de oplossing zijn voor licht in donkere ruimtes. Er zijn ontzettend veel verschillende binnendeuren met glas. Denk bijvoorbeeld aan een 3 vaks of 4 vaks binnendeur, waarbij je vaak ook nog de keuze hebt uit blank glas, nevelglas of rookglas. Deze worden vasgezet met behulp van glaslatten. Als de vulling van een boarddeur dit toelaat, zijn glasopeningen af-fabriek ook mogelijk. Echter niet alle glasopeningen zijn toepasbaar in elke deur. Zo hebben brandwerende deuren beperktere mogelijkheden dan de niet-brandwerende deuren.