Zonne-engergiesystemen van plannon:
kwaliteit, rendabel en betaalbaar

Investeer NU in zonne-energie!  

 • Wek uw eigen energie op.
 • Betaal minder energiekosten aan uw leverancier.
 • Verdien geld met ‘teveel’ opgewekte stroom.
 • Profiteer van landelijke, regionale en lokale subsidiemogelijkheden.
 • Draag bij aan een beter milieu.


Plannon werkt uitsluitend met kwaliteitsproducten van fabrikanten zoals  BYD, Canadian Solar, EGing PV, Talesun, WinaicoSchletter, ClickFit, FlatFix, SMA en SolarEdge.

 

Plannon levert complete zonne-energiesystemen aan particulieren. U kunt kiezen uit pakketten van verschillende grootte, variërend van 3 tot 30 panelen. Ook organiseren wij samen met onze partner uw BTW teruggaaf op de aanschaf van uw zonnepanelen. 
 

Pakketten
De zonne-energiepakketten van Plannon bestaan uit zonnepanelen, een omvormer, een montagesysteem en aansluitmateriaal. De pakketten zijn inclusief installatie. U kunt de zonnepanelen ook zelf plaatsen. De kosten voor de pakketten zijn dan lager.


Maatwerk

Heeft u wensen die afwijken van de standaard pakketten? Plannon biedt ook pakketten op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies.


Individueel of collectief

U kunt veel geld besparen door collectief in te kopen. Bijvoorbeeld samen met uw buren, of met uw Vereniging van Eigenaren. Plannon verzorgt de collectieve inkoop en onderhandelt namens u voor de voordeligste prijs.

 


Wilt u zonnepanelen, maar kent u niemand met wie u samen kunt inkopen? Meld u dan toch aan bij Plannon! Wij brengen individuele particulieren bij elkaar, zodat u toch gebruik kunt maken van collectieve korting.

Engergieopbrengst

Met zonnepanelen bent u uw eigen stroomproducent. De energie die u opwekt, hoeft u niet af te nemen van uw energieleverancier. Hierdoor bespaart u flink op uw energierekening.

Rekenvoorbeeld: 

U installeert 12 panelen  van 260 Wattpiek. Deze panelen leveren jaarlijks 3.120 Wattpiek op. Dit is ongeveer 70% van het elektriciteitsverbruik van een gemiddeld Nederlands gezin. Als u de opgewekte stroom van uw energieleverancier zou afnemen, dan zou u hiervoor € 635,- betalen. Met zonnepanelen is deze stroom gratis.

 

Rendement Het rendement van zonnepanelen is afhankelijk van: 

 • de oriëntatie ten opzichte van de zon 
 • het aantal zonne-uren 
 • het aantal zonnepanelen dat u plaatst
 
Zonnepanelen gaan meer dan 25 jaar mee. 
Onze fabrikanten garanderen een vermogensgarantie van 80%.
 
Met zonnepanelen heeft u geen last van de stijgende energieprijzen. De energierekening zal in 2016 per huishouden iets hoger uitvallen dan het jaar ervoor. Deze kostenstijging komt doordat de, netbeheerkosten en opslag duurzame energie omhoog gegaan zijn op elektriciteit deel. Een minimale energiebelasting verlaging op elektriciteit deel en energiebelasting stijging op het gas deel.

Salderen

Wekt u meer stroom op dan u op dat moment zelf nodig heeft? Dan mag u deze stroom salderen. U levert het teveel aan opgewekte stroom terug aan het elektriciteitsnet en kunt deze aftrekken van uw eigen verbruik.

 

De regels: 

 • Alleen kleinverbruikers met een aansluitwaarde maximaal 3x80A kunnen salderen. 
 • Uw elektriciteitsmeter moet de terug geleverde energie kunnen registreren. 
 • Dit kan met een normale draaistroommeter
 • U mag niet meer salderen dan u op dat moment verbruikt. 
 • U kunt maximaal 5000kWh per jaar salderen. 
U ontvangt evenveel vergoeding voor uw teruggeleverde energie, als wanneer u de stroom zou inkopen.  Uw energieleverancier verrekent de vergoeding via uw jaarrekening.